Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

fredag 16 september 2011

Böcker att längta efter

Första boken i denna serie var helt underbar och redan för många månader sedan längtade jag efter nästa. Och snart är den här! Crossed släpps 1 november.
















Divergent av
Veronica Roth var inte riktigt lika bra som Matched (men den VAR bra). Utseendet på nästa bok, Insurgent visades idag och den ser himla snygg ut. Boken däremot dröjer ett bra tag till, Maj 2012 släpps den

onsdag 7 september 2011

The forest of hands and teeth - Carrie Ryan


Det har gått sju generationer sedan viruset slog till och förstörde samhället som vi känner till. De odöda tog över och vankar fram och tillbaka i skogen, deras stönanden efter människokött bakgrundsljud som all vant sig vid.
Mary lever i en inhägnad omringad av skog, omringad av döden. I hennes liv och i det lilla samhället hon lever i finns det några enkla sanningar: Systerskapet vet alltid bäst, Väktarna skyddar dig, de Odöda kommer aldrig ge upp och alla medlemmar i samhället måste göra sin plikt för att livet ska gå vidare.
Men Mary drömmer om havet, hon drömmer om en värld utanför staketet, bortom skogen. Hon drömmer om en värld där hon inte är ständigt omringad av döden. Och när dagen kommer då de Odöda slår ett hål genom staketet och invaderar byn har Mary inget annat val än att ge sig ut i det okända.


tisdag 6 september 2011

Mitt nästa köp


Ska bli novellsamlingen Enthralled. Den är sammanställd av Melissa Marr och Kelley Armstrong och innehåller 14 paranormala berättelser. Två av mina nya favoritförfattare finns med; Ally Condie som skrivit Matched och Carrie Ryan som skrivit The Forest of Hands and Teeth.

Delirium - Lauren Oliver

Det fanns en tid då folk trodde att kärlek var något bra, något att sträva efter. Men i tiden då Lena lever vet man bättre. Forskarna har lyckats spåra den del av hjärnan där kärlek börjar och har efter många försök ett fungerande botemedel för kärlek.
Statsmakten kräver att alla samhällets medlemmar som fyller arton ska genomgå operationen för att bli friska. Vissa operationer lyckas inte, som med Lenas mamma som genomgick operation efter operation utan att bli kvitt kärleken för sina barn och sin man och som sedan tog hennes liv.
Lena vill absolut inte bli som sin mamma och er fram emot operationen.

Men när det är dryga 95 dagar kvar till operationen som ska rädda henne händer det som inte får hända; Lena träffar Alex en annorlunda pojke som verkar gillar henne. Och då blir hon sjuk...

Boken är första delen i en serie som fortsätts av Pandemonium som släpps i Mars 2012.


söndag 4 september 2011

Divergent - Veronica Roth


Boken handlar om Tris (Beatrice) som lever i ett framtida Chicago där ungdomar uppmanas odla särskilda dygder; ärlighet, osjälviskhet, mod, fridfullhet och förnuftighet. När de sedan fyller 16-år uppmanas de välja en av dygderna och sedan ägna resten åt sitt liv åt den. Allt för att samhället ska bli så perfekt som möjligt.

Men när Tris fyller 16 kan hon inte välja någon dygd. Hon ratar sin familjs grupp och väljer en annan. Efter den brutala initiationsriten möter hon en söt pojke (förstås ;)) men upptäcker även en ökande oro i det "perfekta samhället".

Detta är första delen i en planerad trilogi som kommer att bli film

Matched - Ally Condie

Boken handlar om Cassia som bor i ett samhälle ca 100 år i framtiden. Allting som händer i ens liv bestäms av statistik; ditt yrke, vad du äter och vem du ska gifta dig med. Cassia blir ihop-parad med hennes bäste vän Xander och en annan pojke, Ky, som bor i området. Hon blir kontaktad av en representant för samhället som förklarar att det var ett misstag, Xander är hennes blivande man! Men misstaget öppnar upp möjligheter för Cassia som hon inte sett tidigare; om samhället gjort detta misstag sker det kanske andra misstag? Det kanske till och med är så att hon själv vill välja vem hon ska gifta sig med?

Boken är första delen i en serie och nästa del som heter Crossed kommer i november!!!




Ally Condie