Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

måndag 31 oktober 2011

Immortal beloved - Cate Tiernan

Immortal beloved - Cate Tiernan

Jag älskade den här boken. Älskade, älskade, älskade.

Det är en bok om odödliga, men framförallt om Nastasya. Hon är 400-någonting år gammal och trots sin ålder har hon ingen aning om vad hon vill, vem hon eller vart hon är på väg. Hon har tillbringat de senaste hundra åren genom att festa, dricka och inte bry sig om något eller någon.

Under en av hennes vanliga kvällar ute på stan bevittnar hon hur en av hennes bästa vänner, Incy, torterar en dödlig. Äcklad av handlingen, och hennes egen passivitet, rymmer Nastaszja. Hon flyr till River´s Edge en reträtt/rehab/skola för dödliga som vill förändra sina liv. Stället drivs av en mycket (mycket) gammal odödlig vid namn River.

En av de bästa sakerna med boken är Nastaszja själv. Hon är en hjältinna med "attityd", sarkastisk och skadad, men också rolig och älskvärd. Hennes inre monologer fick mig ofta att skratta högt medan hennes smärta ochbitterhet gjorde att vilja ge henne en kram.

På River´s Edge finns det några andra odödliga, men vi lär bara känna några av dem. Förutom River, "ledaren" finns Reyn. En mystisk, extremt snygg odödliga som Nastaszja från början har en lust/hat relation till. Deras förhållande är så mycket mer komplicerat än så och jag vill inte förstöra det för dig. Gå bara läsa den!

Det enda jag inte gillar är att jag måste vänta till januari för att läsa den andra boken.

söndag 9 oktober 2011

Nya böcker

The name of the star - Maureen Johnson
Dagen då Rory Deveaux anländer till London är en minnesvärd dag. Inte bara för Rory som ska påbörja ett nytt liv på internatskola i staden. För många kommer dagen bli ihågkommen som dagen då en serie brutala mord bröt ut över staden, hemska britt som imiterar Jack the Rippers mord mer än 100 år sedan.

Skräcken sprider sig i staden och polisen har inga spår eller vittnen. Utom Rory, som fick syn på mannen som är misstänkt. Problemet är bara att hon är den enda som sett honom och det verkar som om hon är hans nästa offer.

En bok full av spänning, humor och romantik.
The unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
Mara Dyer tror inte att livet kan bli konstigare än att vakna upp på sjukhus med inget minne över hur hon kom dit.
Hon inser snart att det måste vara något mer till olyckan hon

inte kan minnas, olyckan som lämnade henne oskadd men dödade hennes vänner.

Mara tror inte att hon, efter allt hon gått igenom, inte kan blir kär. Hon har fel.


Blood rights - Kristen Painter
Chrysabelle är en comarré, en speciell ras människor framavlade som föda åt vampyrer. Comaréer lever längre, lyser för vampyrers sinnen, doftar som sommar och påminner vampyrerna om det dödliga solljuset, en bitterljuv njutning.

När Chrysabelles mästare bir mördad blir hon misstänkt och tvingas fly. Hon slår sig samman med Malkolm, en vampyr som kommer att döda alla han dricker av. Tillsammans försöker de avslöja den komplott som hotar störta både den odödliga och den ovetande mänskliga världen i fördärvet.

torsdag 6 oktober 2011

Hourglass - Myra McEntire

När Em (kort för Emerson) var 13 började hon se spöken. Hon plågas av att se saker ingen annan ser och att folk tror att hon är tokig - hon vill bara att de ska försvinna så att hon kan vara normal. Efter att ha blivit frisläppt från mentalsjukhus träffar hon Michael från en organisation som heter Hourglass. Michael är snäll, sympatisk, snygg kille i Ems ålder som faktiskt tror på allt hon säger! Och inte bara det, han är envis med att han behöver hennes hjälp att förhindra ett dödsfall som aldrig skulle ha hänt.

Det bästa med den här boken är nästan huvudpersonen Em, hon är smart, rolig, sarkastisk tjej som trots allt jobbigt skämtar och försöker se positivt på saker. När det gäller boken i övrigt var den inte lika engagerande som jag hoppats. Tyvärr.