Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

måndag 31 oktober 2011

Immortal beloved - Cate Tiernan

Immortal beloved - Cate Tiernan

Jag älskade den här boken. Älskade, älskade, älskade.

Det är en bok om odödliga, men framförallt om Nastasya. Hon är 400-någonting år gammal och trots sin ålder har hon ingen aning om vad hon vill, vem hon eller vart hon är på väg. Hon har tillbringat de senaste hundra åren genom att festa, dricka och inte bry sig om något eller någon.

Under en av hennes vanliga kvällar ute på stan bevittnar hon hur en av hennes bästa vänner, Incy, torterar en dödlig. Äcklad av handlingen, och hennes egen passivitet, rymmer Nastaszja. Hon flyr till River´s Edge en reträtt/rehab/skola för dödliga som vill förändra sina liv. Stället drivs av en mycket (mycket) gammal odödlig vid namn River.

En av de bästa sakerna med boken är Nastaszja själv. Hon är en hjältinna med "attityd", sarkastisk och skadad, men också rolig och älskvärd. Hennes inre monologer fick mig ofta att skratta högt medan hennes smärta ochbitterhet gjorde att vilja ge henne en kram.

På River´s Edge finns det några andra odödliga, men vi lär bara känna några av dem. Förutom River, "ledaren" finns Reyn. En mystisk, extremt snygg odödliga som Nastaszja från början har en lust/hat relation till. Deras förhållande är så mycket mer komplicerat än så och jag vill inte förstöra det för dig. Gå bara läsa den!

Det enda jag inte gillar är att jag måste vänta till januari för att läsa den andra boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar