Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

måndag 6 februari 2012

Forgotten - Cat Patrick

Varje kväll runt 4 på morgonen, när London sover, återställs hennes minne. Allt som har hänt dagen innan försvinner ur hennes minne. Saker hon sa, människor hon mötte, vad hon gjorde - allt. Vad hon minns dock är saker som inte har hänt än. När hon och bästa vännen bråkar "minns" hon hur dem blir vänner igen. Hon vet att hon kommer att resa till New York när hon är vuxen, hon minns sina år på college och så vidare.

Vid 16 har hon utarbetat ett bra system för att vardagen ska fungera utan minne. Vid slutet av varje dag skriver hon ner dagens händelser och saker som hon behöver komma ihåg. Allt hon inte skriva ned försvinner.

När jag läste beskrivningen av boken blev jag nyfiken! Efter att ha läst den känner jag mig dock ambivalent. Kanske beror det på att det är så mycket som händer i boken: att träffa (och sedan träffa igen) en söt pojke som hon blir kär i, men inte kan minnas, skrämmande visioner, en frånvarande pappa, och bråk med bästa kompisen. Allt detta på 277 sidor. Det var inte dåligt alls, det var bara inte särskilt bra. Det var en ok debut. Cat Patrick är en bra författare och har utan tvekan intressanta idéer. Hoppas att hennes andra bok, Revived, som kommer ut i maj skrivs lite bättre.

Den här boken är ovanlig här på sidan eftersom den översatts till svenska! Då heter den "När jag vaknar finns du inte". Inte den bästa översättningen av en titel inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar