Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

lördag 25 februari 2012

The Taker - Alma Katsu

Berättelsen börjar i dagens Maine i den sömniga staden St Andrew. Nyskild i ett trist, ouppfyllt liv Dr Luke Findley har börjat ännu ett långtråkigt skift på sjukhuset. Det blir allt annat tråkigt när polisen kommer in med en ung kvinna vid namn Lanore som erkänt att hon knivhuggit en man till döds. Samtidigt som Luke sköter om hennes skrubbsår börjar hon berätta sin historia.

Vi lär oss att Lanore föddes för 200 år sedan. Hon berättar om hur hon tvingades lämna den lilla staden St Andrew för Boston och hur hon blev odödlig. Men framför allt handlar det om sin kärlek till Jonathan, hennes barndomsvän. Jonathan är överväldigande vacker och charmig och hans familj äger staden. Lanore trånar för honom genom allt, även när hon är i Boston, kan hon inte glömma honom och tron ​​att de är avsedda för varandra.

Under berättelsens gång skiftar vi fram och tillbaka mellan 1800-talet till nutid, där Lanore fortsätter att berätta Luke sin historia samtidigt som de kör iväg från St. Andrew. Slutligen kommer berättelsen till slutet och hur hon hamnade i skogen av St. Andrew med blod på sina kläder.

Det är en bok om kärlek och odödlighet i historisk romanform. Med lite magi och alkemi i mixen.

Boken har av vissa jämförts med The Vampire Chronicles av Anne Rice. Jaglåter dig bestämma själv :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar