Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

söndag 1 april 2012

Halfway to the grave - Jeaniene Frost

Catherine Crawfield spenderar sin lediga tid med att döda vampyrer. Hon är själv halv vampyr och dödandet är en hämnd för att hennes mamma våldtogs av en vampyr. En våldtäkt som ledde till Catherine.

Under en kväll på jakt efter nästa offer tillfångatas hon av Bones, en prisjägande vampyr (som påminner om Spike från Buffy the Vampire Slayer). När han får reda på att Cat är halvvampyr föreslår han en deal; han lovar att hjälpa henne hitta sin vampyr far (så att hon kan döda honom) om hon hjälper honom att döda onda vampyrer.

Allt eftersom de två tränar ihop upptäcker Cat att Bones faktiskt är en hygglig kille. Och här har hon gått och trott att alla vampyrer är onda skitstövlar! Ju mer de två jobbar ihop desto närmare kommer de varandra. Ett problem är dock hennes mamma. Cat lärde sig hata vampyrer från sin mamma så hon är förståeligt nog inte sugen på att berätta för sin mamma om Bones.

De två börjar ta kål på onda vampyrer och allteftersom blir det tydligare att det inte handlar om några vampyrer som inte kan kontrollera sig själva – det är mycket, mycket större än så.

Boken var rätt bra. Två saker störde mig dock, 1) vad hände med hennes pappa? Hela den handlingen verkade glömmas bort. Den kanske dyker upp i nästa bok men det kändes otillfredsställande. 2) En annan otillfredsställande sak var slutet. Jag förstår slutet och hennes resonemang men det var något som inte satt rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar