Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

fredag 20 april 2012

Rör mig inte - Tahereh Mafi

I 264 dagar har Juliette suttit fängslad i ett mentalsjukhus. Det har gått 264 dagar sedan hon sist pratade med en person. Och sedan hon sist rörde vid någon har det gått ännu längre tid. Sist hon gjorde det fick det hemska konsekvenser.

Utanför fängelset håller världen på och gå sönder; sjukdomar tar död på folk, det är ont om mat, fåglar flyger inte, vädret är oförutsägbart och det är fel färg på molnen. Makten ligger hos Återetablissemanget som lovat att rätta till problemen - men problemen kvarstår.

Så en dag förändras hennes tillvaro i cellen då man knuffar in ytterligare en fånge i den, en pojke vid namn Adam. Hon vet inte varför han är där eller varför de tvingas dela cell. Hon vet bara att Adam är väldigt bekant och att hon både hatar och älskar att behöva dela cell med honom. Hon är så van vid att inte ha någon kontakt med människor över huvudtaget och är dessutom rädd för vad som kan hända om hon får det. För det som hänt Juliette har gjort att det inte bara är cellen i sig som hon är fängslad i utan även sina egna rädslor.

Adams ankomst sätter fart på en rad händelser som jag inte ska avslöja. Jag kan säga att de två lämnar mentalsjukhuset och kommer till en annan plats. Där möter vi en mycket intressant karaktär vid namn Warner. Warner är en av ledarna för Återetablissemanget. Han är dessutom mycket intresserad av Juliette.

Det finns en besynnerlig sak när det gäller Adam som först kändes lite väl bekväm och lätt. Till dess att det något annat hände som gjorde hela situationen betydligt mer intressant. Om ni läst boken vet ni vad jag pratar om :)

Överlag gillade jag boken, framförallt första delen av den var underbar att läsa. Jag gissar att andra boken (som kommer nästa år) blir mer inriktad på action men jag hoppas att författaren inte förlorar det andra också.

Boken har precis kommit ut på svenska vilket gläder mig :) Då ser framsidan ut så här. Mycket snyggare tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar