Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

söndag 1 april 2012

Before I Fall av Lauren Oliver - Filmrättigheter sålda

Jag har inte hunnit läsa denna bok än (den ligger på min väldigt långa att läsa lista). Jag har däremot läst två andra böcker av Lauren Oliver och tycker hon är jätte bra.

Filmrättigheterna till ”Before I fall”, som fått den svenska titeln ”Resten får du ta reda på själv” (inte någon bra titel tycker jag) såldes till Fox 2000 för ungefär ett år sedan och nu verkar en regissör ha hittats. Gina Prince-Blythewood, som gjorde ”The secret life of Bees” sägs jobba på manuset innan arbetet går vidare.

Berättelsen kretsar kring 18-åriga high school eleven Sam Kingston. Sam lever ett till synes perfekt liv, hon har en bra pojkvän, tre bästisar och är en av de populäraste tjejerna i skolan. Men hon är också självcentrerad och ganska fruktansvärda faktiskt.

Boken börjar med att Sam dör. Och sedan vaknar hon upp igen. Fullt medveten om att kommer att dö återupplever hon den sista dagen av sitt liv sju gånger.

Vi hör antagligen inte så mycket om filmen på ett tag men till dess kan de av oss som inte läst boken göra det.

Ps: Det planeras film av en annan av Lauren Olivers böcker; den dystopiska berättelsen ”Delirium”. Ni som inte läst ska absolut göra det! Den kommer ut på svenska i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar