Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

tisdag 6 mars 2012

Tre bra dystopier

Undrar du vad du ska läsa efter Hungerspelen? Här är tre förslag.

Blodröd väg av Moira Young

Saba lever i en laglös, ogästvänlig värld där av öken. En dag kommer en grupp ryttare till byn och kidnappar hennes tvillingbror Lugh. Saba blir kvar med sin lillasyster och de bestämmer sig för att ge sig av för att rädda sin bror. Borta

från den relativa tryggheten av hemmet måste Saba kämpa mot yttervärldens faror. Tillsammans med våghalsige Jack och ett gäng revolutionära tjejer som kallar sig Free Hawks sätter Saba igång en förändring av sin värld.

Divergent - Veronica Roth

Boken handlar om Tris (Beatrice) som lever i ett framtida Chicago där ungdomar uppmanas odla särskilda dygder; ärlighet, osjälviskhet, mod, fridfullhet och förnuftighet. När de sedan fyller 16-år uppmanas de välja en av dygderna och sedan ägna resten åt sitt liv åt den. Allt för att samhället ska bli så perfekt som möjligt.

Men när Tris fyller 16 kan hon inte välja någon dygd. Hon ratar sin familjs grupp och väljer en annan. Efter den brutala initiationsriten möter hon en söt pojke (förstås ;)) men upptäcker även en ökande oro i det "perfekta samhället".
Legend - Marie Lu

Västra delen av USA har förvandlats till ett område som kallas Republiken och området är i ständigt krig med sina grannar. 15-åriga June bor med sin rika familj i den fina delen av staden. Hennes framtida jobb i militären är redan bestämd. I samma stad, men i slummen, finns kriminella Day. Deras vägar korsas när Day misstänks för mordet på Junes bror. June ger sig ut för att jaga rätt på honom och hämnas men det går inte riktigt som hon tror.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar