Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

lördag 24 mars 2012

Soulless - Gail Carriger

Denna bok utspelar sig i Viktorianska England där vampyrer och varulvar går omkring på gatorna.

Miss Alexia Tarabotti är en själlös ungmö med en italiensk pappa (som är död) och en mamma med benägenhet för nervösa utfall. Hennes tillstånd som själlös gör att hon kallas "prenatural" och gör att hon har förmågan att ta bort det övernaturliga i andra så länge hon rör vid dom. Alexia är också intelligent, kvick, upprorisk och självständig.

När berättelsen börjar är Alexia i ett bibliotek på en fest när hon blir attackerad aven vampyr. Alexia försvarar sig själv och tar av misstag död på vampyren. Detta gör att BUR (Bureau of Unnatural Registry) och det ärutredningschef Lord Maccon måste utreda händelsen. Han och Alexias vägar har korstats tidigare och båda är snabba att säga hur mycket de ogillar varandra. Även om vi snabbt inser att de båda är upptagna med att förneka den ömsesidiga attraktionen.

Vad som följer är mysteriet med försvinnande vampyrer coh några väldigt otäcka personer som visar intresse för Alexia. Det är en Viktoriansk Romantik / Urban Fantasy / Steampunk med ett mysterie att lösa . Det är underhållande, orginellt och kul det är definitivt en bok att rekommendera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar