Emily's bookshelf: read

Forgotten
Darkness Falls
The Immortal Life of Henrietta Lacks
Crossed
Fifty Shades of Grey
Hourglass
The Forest of Hands and Teeth
Incubus
A Discovery of Witches
The House of the Spirits
Water for Elephants
Of Love and Other Demons
Immortal Beloved
Daughter of Fortune
Delirium
Breaking Dawn
Cosmopolis
Half of a Yellow Sun
Therese Raquin
Jennifer Government


»
}

torsdag 30 augusti 2012

Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor


Möt Karou, en blåhårig konststudent i Prag som tillbringar sin tid med sin bästa vän på deras favorit café och fyller sin skissblock med teckningar av varelser och demoner. Hon tillbringar också sin tid med att göra konstiga ärenden åt Brimstone, en sträng monster med gyllene ögon och horn.

Samtidigt som dessa ärenden blir alltmer desperata och Karou skickas mellan magiska portaler, illegala marknader och bazarer i Marrakech, börjar vackra bevingade varelser bränna svarta handavtryck på dörröppningar över hela världen. Anledningen till de mystiska ärendena och de svarta handavtrycken blir snart väldigt tydliga.

Akiva en av de bevingade varelser och enligt Karou, "det vackraste hon någonsin sett". Hon dras omedelbart till honom och han till henne. Anledningen till detta har att göra med det förflutna och en omvandling av Karou och vi kastas in i en annan berättelse om en tjej som heter Madrigal.

Sann kärlek, övernaturliga varelser, magi, öde. Låter bra men jag har blandade känslor och kommer förmodligen inte att läsa fortsättningen, ”Days of Blood and Starlight, som släpps i november i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar